Radio Białystok | Wiadomości Studio Suwałki | Warzywa, zupy, napoje, a może gorąca herbata? Co najlepiej jeść i pić podczas panujących upałów?
Cała tajemnica polega na tym, aby w sprytny sposób dobierać posiłki i napoje. Okazuje się bowiem, że niektóre potrawy mogą w naturalny sposób rozgrzewać nasz organizm, inne zaś będą wspierać jego skuteczne wychładzanie.
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Upalne dni niewątpliwie są uciążliwe dla naszego organizmu. Wysokie temperatury często odbierają nam apetyt i sprawiają, że nie mamy ochoty na przygotowanie wymyślnych posiłków. Cała tajemnica polega na tym, aby w sprytny sposób dobierać dania i napoje. Fundament letniego menu to lekkie i pożywne dania bez złożonej obróbki kulinarnej. Suwalczanie w tym czasie stawiają przede wszystkim na zdrowe i lekkostrawne potrawy.
Czy da się pozbyć posmaku mułu z karpia? W jakiej zalewie śledź jest najlepszy? Jak udoskonalić tzw. kaczy żer?
Gęsina kojarzy się zwykle ze świętym Marcinem, którego dzień przypada 11 listopada.