Radio Białystok | Wiadomości Studio Suwałki | Mniam, mniam, czyli pyszna Suwalszczyzna - dziczyzna
- Mięso z najtłustszego dzika ma mniej cholesterolu niż najchudsza wołowina - mówi Tadeusz Czerwiecki, wiceprezes Międzyzakładowej Spółdzielni Mieszkaniowej w Suwałkach, ale też zapalony myśliwy.
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
I opowiada m.in. o bejcowaniu dziczyzny, przyrządzaniu zająca w śmietanie oraz pieczeni z jelenia.
Karp, szczupak, śledź - smażone, w occie czy w galarecie – ryby królują na wigilijnym stole. To podstawa uroczystej kolacji.
Rozgrzewają organizm w chłodne dni i dostarczają nam cennych witamin.
O właściwościach tego produktu i o pasji do pszczelarstwa opowiedział nam Marcin Śledź z Pasieki „Rospuda” w Raczkach.
Bobrzyna na stole, to coraz częstsze zjawisko.