Radio Białystok | Wiadomości Studio Suwałki | Rocznie do Przedsiębiorstwa Gospodarki Odpadami w Suwałkach trafia 200-250 ton chleba
W skali Polski, według danych Federacji Polskich Banków Żywności, może to być kilka milionów ton.
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Dziś (16.10) przypada Światowy Dzień Chleba, który od tysięcy lat jest podstawowym elementem posiłków ludzi na całym świecie. Sprawdziliśmy, czy dla suwalczan chleb jest ważny i ile tego chleba marnują.
Żeby nie marnować chleba, warto kupować go mniej, a nadmiar zamrozić. Starsze pieczywo można ususzyć i oddać zaprzyjaźnionym gospodarzom jako dodatek do karmy dla zwierząt, o czym przypomina w swojej relacji, wielbicielka zwłaszcza ciemnego pieczywa - Iza Kosakowska.
Szanse, jakie daje zielona energia oraz czy na zdrowej żywności można zarobić. To dwa główne tematy Eko Forum Pogranicza, które dobyło się wczoraj (21.05) w Parku Naukowo-Technologicznym w Suwałkach.
Produkcja rolno-spożywcza to szansa na rozwój polskiego rolnictwa - uważają przedstawiciele instytucji związanych z rolnictwem.