Radio Białystok | Wiadomości | Polskie tradycyjne czy z różnych stron świata - w Światowy Dzień Pierogów warto ich skosztować
Z serem, mięsem, jagodami, truskawkami, kaszą czy... kaszanką. Pierogów jest tyle rodzajów, że chyba każdy znajdzie coś dla siebie. We wtorek, 8 października, obchodzimy światowy dzień właśnie tej potrawy.
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Sprawdziliśmy - czy trudno jest ją zrobić i czy każdemu smakuje.
Czy wystarczą dobre chęci i dobre produkty?
Sushi, ramen, krewetki w tempurze, ale też kawa, tradycyjne lody i wiele innych słodkości. Takie przysmaki czekają na odwiedzających kolejną edycję Podlaskiego Śniadania Mistrzów w Białymstoku. W tym roku tematem przewodnim imprezy jest kuchnia japońska.
600 pierogów z okazji jubileuszu 600-lecia nadania praw miejskich Łomży ugotowali uczniowie z Zespołu Szkół Weterynaryjnych i Ogólnokształcących w tym mieście.