Radio Białystok | Wiadomości | Kolejny magisterski kierunek na łomżyńskiej uczelni
Po raz pierwszy PWSIiP w Łomży rozpoczęła nabór na studia drugiego stopnia z "Technologii żywności i żywienia człowieka".
W październiku 2018 roku uczelnia otrzymała zgodę na prowadzenie studiów magisterskich na tym kierunku, a specjaliści Polskiej Komisji Akredytacyjnej ocenili, że wydział „dysponuje najlepiej wyposażoną halą technologiczną dla technologii żywności w kraju”.
Dotychczas Wydział Informatyki i Nauk o Żywności łomżyńskiej „państwówki” szkolił technologów żywności na studiach pierwszego stopnia, które pozytywnie oceniła w 2018 r. Polska Komisja Akredytacyjna, która stwierdziła też że łomżyński wydział kształcący technologów żywności posiada znakomity potencjał.
Wydział Informatyki i Nauk o Żywności Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży prowadzi także nabór na studia magisterskie z Informatyki.
Ostateczny termin przyjmowania zgłoszeń na studia drugiego stopnia na obu tych kierunkach mija 27 lutego 2019 roku.
Inteligentny fantom, który potrafi symulować choroby i dolegliwości trafił do Państwowej Wyższej Szkoły Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży.
Będzie to możliwe dzięki dotacji, którą uczelnia otrzymała z Regionalnego Programu Operacyjnego.
Dwa tysiące studentów rozpoczyna w czwartek (11.10) uroczyście rok akademicki w Państwowej Wyższej Szkole Informatyki i Przedsiębiorczości w Łomży. 500 rozpoczyna naukę na pierwszym roku.
Atutem jednej uczelni jest prestiż i tradycja, drugiej - młodość i nowe metody kształcenia - PWSIiP w Łomży podpisała umowę o współpracy z Charkowskim Uniwersytetem Narodowym.