Radio Białystok | Wiadomości | Gotowanie i zdrowe odżywianie - co na to młodzież?
Chociaż wciąż w ich diecie króluje pizza i kebab, to okazuje się, że młodzież ciągnie do gotowania. W Suwałkach, nie pierwszy już raz, znany szef kuchni Marcin Budynek dzielił się z uczniami Zespołu Szkół nr 4 swoją pasją i wiedzą.
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Młodzież mimo, że często jada w pośpiechu i raczej wybiera fast foody, to jednak coraz chętniej zwraca uwagę na to co je.
Wysyp programów kulinarnych, blogów, czy poradników - jak i co gotować, sprawia, że w przygotowywanie potraw czy słodkości angażują się coraz młodsi. Eksperci podkreślają, że gotowanie z dzieckiem zapewnia nie tylko dobrą zabawę, ale także uczy zasad żywienia, wybierania dobrych produktów i zachęca do próbowania i szukania nowych ciekawych smaków.
M.in. kartacze z gęsiną, fyrsztyk tatarski, czy kakory - to dania finałowe konkursu - "Gotuj z klasą!". W poniedziałek (05.03) w Białymstoku dwanaście dwuosobowych zespołów ze szkół rolniczych z Podlaskiego walczyło o główną nagrodę, jaką jest staż w ekskluzywnej restauracji.