Radio Białystok | Wiadomości | Konferencja o turystyce kulinarnej w duchu "slow life"
Jak założyć własny biznes wykorzystując turystykę kulinarną - tego będzie można dowiedzieć się podczas II Podlaskiej Konferencji Ekoturystycznej w Białymstoku.
W bezpłatnym spotkaniu w Urzędzie Marszałkowskim Województwa Podlaskiego wezmą udział przedstawiciele branży turystycznej, osoby które myślą o rozpoczęciu takiej działalności i wytwórcy produktów regionalnych.
Podczas konferencji "Turystyka kulinarna jako wyrazisty smak trendu slow life" uczestnicy dowiedzą się m.in. jak planować i skąd pozyskać pieniądze na działalność ekoturystyczną i jak od pomysłu przejść do jego realizacji.
Trend "slow life" czyli "zwolnij i zacznij żyć" dotyczy wielu dziedzin: wypoczynku, architektury, mody, ale także jedzenia. To racjonalne wykorzystanie czasu, by żyć w zgodzie z naturą: nie zapominać o odpoczynku i nauczyć się odpoczywać, nie jeść "byle czego", używać naturalnych, zdrowych produktów.
Organizatorami konferencji są: Podlaska Regionalna Organizacja Turystyczna, Fundacja Business to Business oraz FunduszeEuropejskie.eu. (ag/mak)