Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Składniki:
Farsz:
Przygotowanie:
Z mąki, mleka, masła i drożdży wyrabiamy ciasto i odstawiamy je do wyrośnięcia. Ciasto rozwałkowujemy na grubość około 1 cm, wycinamy koła, które nadziewamy farszem i sklejamy. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy 25 minut w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Tatar z łososia - przepis Mateusza Pietranika z Supraśla
Prowadzący:
Renata Reda