Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną - przepis Uli Zawadzkiej z Dobromila
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną - przepis Uli Zawadzkiej z Dobromila
Składniki:
60 dkg startych ziemniaków surowych
1 cebula
2 jajka
200 gramów kapusty kiszonej (drobno posiekanej)
łyżka mąki żytniej razowej
1-2 łyżki mąki pszennej tortowej
szczypta gałki muszkatołowej
szczypta kminu rzymskiego
szczypta papryki słodkiej
łyżeczka czosnku granulowanego
sól i pieprz do smaku
Przygotowanie:
Wszystkie składniki dokładnie mieszamy. Wykładamy łyżką na rozgrzany tłuszcz i smażymy na złocisty kolor z każdej strony. Smażymy na oleju rzepakowym lub smalcu.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda