Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
Przygotowanie:
Rozbijamy jajka, rozdzielając żółtka od białek. Żółtka ucieramy z cukrem, potem dodajemy masło i też ucieramy, następnie wlewamy śmietanę, aromat, sok z cytryny, sypiemy mąkę i dokładnie wyrabiamy ciasto. Ubijamy białka, które następnie delikatnie dodajemy do jednej porcji ciasta.
Ciasto pieczemy na specjalnym rożnie, na rozgrzany wałek wylewamy cienkie warstwy masy, każdą warstwę delikatnie zapiekamy, tworząc na nich sęki.
Do każdej porcji ciasta oddzielnie tuż przed zapiekaniem dodajemy ubite białka, delikatnie mieszając z ciastem.
Zanim sękacz zdejmiemy z wałka, musimy poczekać, aż ostygnie.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda