Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Sok z jarmużem - przepis Magdaleny Urbanowicz z Białegostoku
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
- 2 jabłka;
- pół długiego ogórka;
- garść jarmużu;
- garść szpinaku;
- 1 kiwi;
- 3 łodygi selera naciowego;
- 2 łyżki siemienia lnianego.
Przygotowanie:
W sokowirówce wyciskamy sok z jabłek, selera, ogórka i kiwi. Do soku dodajemy jarmuż, szpinak i siemię lniane. Następnie wszystko miksujemy. Podajemy od razu po przygotowaniu.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska