Kartoflanka - przepis Doroty Panasiuk ze wsi Stara Kamionka

31 maja 2019

Kartoflanka - przepis Doroty Panasiuk ze wsi Stara Kamionka, fot. Renata Reda
Kartoflanka - przepis Doroty Panasiuk ze wsi Stara Kamionka, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Kartoflanka - przepis Doroty Panasiuk ze wsi Stara Kamionka | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Składniki:

- kilogram mięsa mielonego.

- kilogram ziemniaków.

- cienka kiszka.

- przyprawy.


Przygotowanie:

Ziemniaki tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy z mięsem i doprawiamy przyprawami. W cienkie jelita napychamy masę. Wrzucamy kartoflankę do garnka i gotujemy. Następnie wyciągamy, żeby wyschła i po 10 minutach smażymy na gorącym oleju. 


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok