Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Kartoflanka - przepis Doroty Panasiuk ze wsi Stara Kamionka
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Składniki:
- kilogram mięsa mielonego.
- kilogram ziemniaków.
- cienka kiszka.
- przyprawy.
Przygotowanie:
Ziemniaki tarkujemy na tarce o grubych oczkach. Mieszamy z mięsem i doprawiamy przyprawami. W cienkie jelita napychamy masę. Wrzucamy kartoflankę do garnka i gotujemy. Następnie wyciągamy, żeby wyschła i po 10 minutach smażymy na gorącym oleju.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda