Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Słodkie szyszki - przepis Joanny Dzienis z Białegostoku
Składniki:
Przygotowanie:
W garnku topimy margarynę z dodatkiem mleka i kakao, dodajemy krówki. Masę miksujemy, by była jednolita. Dodajemy ryż i dokładnie mieszamy. Po ostygnięciu formujemy w dłoniach szyszki (dłonie moczymy w wodzie, by było łatwiej lepić). Szyszki wstawiamy do lodówki. Będą gotowe do jedzenia po 30 minutach.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda