Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Babka dyniowa - przepis Jana Dmitruka z Mielnika
Składniki:
Przygotowanie:
Obraną i pokrojoną dynię gotujemy w małej ilości wody. Ostudzone warzywo blendujemy i dodajemy: cukier, olej, mąkę, drożdże, cukier wanilinowy, sól oraz np. rodzynki. Zagniatamy ciasta i odstawiamy na kilkanaście minut w ciepłe miejsce. W tym czasie robimy kruszonkę - zagniatamy z margaryny, mąki i cukru. Blachy (keksówki) wykładamy papierem do pieczenia i wkładamy do nich ciasto. Na jego wierzch sypiemy kruszonkę. Pieczemy w temperaturze 180 stopni Celsjusza (piekarnik z termoobiegiem) około 30 minut.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska