Cynaderki - przepis Marcina Balińskiego z Siemiatycz

6 listopada 2016

Fot. Renata Reda
Fot. Renata Reda



0:00
0:00
Cynaderki - przepis Marcina Balińskiego z Siemiatycz | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Cynaderki - przepis Marcina Balińskiego z Siemiatycz

Składniki:

2 nerki cielęce
2 ząbki czosnku
czosnek niedźwiedzi (suszony lub świeży)
miód pitny
masło
świeżo mielona sól i pieprz

Przygotowanie:

Wyczyszczone nerki przez kilka godzin moczymy w maślance lub jogurcie. Pokrojony w plasterki czosnek wrzucamy na patelnię, na rozgrzane masło, by lekko się przyrumienił. Po chwili dodajemy pokrojone cynaderki (smażymy je na mocnym ogniu), dodajemy miód pitny, cały czas mieszamy i czekamy by miód odparował. Następnie dodajemy grubo mielony pieprz i czosnek niedźwiedzi. Dodajemy masło i smażymy na małym ogniu. Na koniec dodajemy sól. Danie gotowe do podania.








Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok