Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Cynaderki - przepis Marcina Balińskiego z Siemiatycz
Składniki:
2 nerki cielęce
2 ząbki czosnku
czosnek niedźwiedzi (suszony lub świeży)
miód pitny
masło
świeżo mielona sól i pieprz
Przygotowanie:
Wyczyszczone nerki przez kilka godzin moczymy w maślance lub jogurcie. Pokrojony w plasterki czosnek wrzucamy na patelnię, na rozgrzane masło, by lekko się przyrumienił. Po chwili dodajemy pokrojone cynaderki (smażymy je na mocnym ogniu), dodajemy miód pitny, cały czas mieszamy i czekamy by miód odparował. Następnie dodajemy grubo mielony pieprz i czosnek niedźwiedzi. Dodajemy masło i smażymy na małym ogniu. Na koniec dodajemy sól. Danie gotowe do podania.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda