Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Cymes - przepis Agaty Ignatowicz z Białegostoku
Składniki:
0,5 kg marchwi (najlepiej młodej)
10 dkg rodzynek
łyżka miodu, łyżka cukru
trochę suszonej śliwki
szczypta cynamonu
Przygotowanie:
Marchew kroimy w talarki (nie może być zielonych końcówek, bo one nie są słodkie) i gotujemy w półtorej szklanki wody z dodatkiem cukru i miodu. Marchewka powinna być al dente. Odparowujemy, by marchew była we własnym sosie. Dodajemy rodzynki (wcześniej zalane wrzątkiem, by zmiękły), trochę posiekanej suszonej śliwki oraz szczyptę cynamonu. Podajemy jako deser lub przystawkę do obiadu, do dań mięsnych. (rr/mak)
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda