Cymes - przepis Agaty Ignatowicz z Białegostoku

9 września 2016

Cymes - przepis Agaty Ignatowicz z Białegostoku, foto: Renata Reda
Cymes - przepis Agaty Ignatowicz z Białegostoku, foto: Renata Reda



0:00
0:00
Cymes - przepis Agaty Ignatowicz z Białegostoku | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Cymes - przepis Agaty Ignatowicz z Białegostoku

Składniki:

0,5 kg marchwi (najlepiej młodej)
10 dkg rodzynek
łyżka miodu, łyżka cukru
trochę suszonej śliwki
szczypta cynamonu

Przygotowanie:

Marchew kroimy w talarki (nie może być zielonych końcówek, bo one nie są słodkie) i gotujemy w półtorej szklanki wody z dodatkiem cukru i miodu. Marchewka powinna być al dente. Odparowujemy, by marchew była we własnym sosie. Dodajemy rodzynki (wcześniej zalane wrzątkiem, by zmiękły), trochę posiekanej suszonej śliwki oraz szczyptę cynamonu. Podajemy jako deser lub przystawkę do obiadu, do dań mięsnych. (rr/mak)








Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok