Kawior po żydowsku - przepis Agaty Ignatowicz z Białegostoku

17 kwietnia 2016

Fot. Renata Reda
Fot. Renata Reda



0:00
0:00
Kawior po żydowsku - przepis Agaty Ignatowicz | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Kawior po żydowsku - przepis Agaty Ignatowicz z Białegostoku

Składniki:
0,5 kg wątróbki drobiowej
5 jajek ugotowanych na twardo
3 duże cebule
sól, pieprz, kardamon
natka pietruszki, kolendra

Przygotowanie:
Na oleju podsmażamy wątróbkę, ale nie za bardzo, by w środku była soczysta. Kroimy na wiórki cebulę i podsmażamy ją po chwili razem z wątróbką. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość po wystygnięciu mielimy w maszynce przez sitko o grubszych oczkach (albo bardzo drobno siekamy). Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i kolendrę, kardamon, cztery pokrojone w kostkę jajka. Całość mieszamy i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Potrawę przyozdabiamy posiekanym jajkiem i natką pietruszki.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok