Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Kawior po żydowsku - przepis Agaty Ignatowicz z Białegostoku
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Kawior po żydowsku - przepis Agaty Ignatowicz z Białegostoku
Składniki:
0,5 kg wątróbki drobiowej
5 jajek ugotowanych na twardo
3 duże cebule
sól, pieprz, kardamon
natka pietruszki, kolendra
Przygotowanie:
Na oleju podsmażamy wątróbkę, ale nie za bardzo, by w środku była soczysta. Kroimy na wiórki cebulę i podsmażamy ją po chwili razem z wątróbką. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość po wystygnięciu mielimy w maszynce przez sitko o grubszych oczkach (albo bardzo drobno siekamy). Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i kolendrę, kardamon, cztery pokrojone w kostkę jajka. Całość mieszamy i odstawiamy na 1-2 godziny do lodówki. Potrawę przyozdabiamy posiekanym jajkiem i natką pietruszki.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda