Kapuśniak po tatarsku - przepis Dżennety Bogdanowicz z Kruszynian

26 kwietnia 2015

Fot. Renata Reda
Fot. Renata Reda



0:00
0:00
Kapuśniak po tatarsku - przepis Dżennety Bogdanowicz z Kruszynian | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Kapuśniak po tatarsku - przepis Dżennety Bogdanowicz z Kruszynian

Składniki (ilość według uznania):
kiszona kapusta
pieczona kozina
suszone grzyby (borowiki, kozaki, podgrzybki)
marchew
cebula
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, chili, cukier do smaku
śmietana

Przygotowanie:
Pieczoną, przyprawioną kozinę zalewamy wodą i gotujemy. Następnie dodajemy pokrojoną drobno kiszoną kapustę, startą marchew, posiekaną cebulę, przyprawy. Gotujemy na małym ogniu cały dzień, co jakiś czas dolewając wodę. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Podajemy z dużym kleksem śmietany.








Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok