Radio Białystok | Magazyny | Smaki Podlasia | Kapuśniak po tatarsku - przepis Dżennety Bogdanowicz z Kruszynian
Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
Kapuśniak po tatarsku - przepis Dżennety Bogdanowicz z Kruszynian
Składniki (ilość według uznania):
kiszona kapusta
pieczona kozina
suszone grzyby (borowiki, kozaki, podgrzybki)
marchew
cebula
sól, pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, chili, cukier do smaku
śmietana
Przygotowanie:
Pieczoną, przyprawioną kozinę zalewamy wodą i gotujemy. Następnie dodajemy pokrojoną drobno kiszoną kapustę, startą marchew, posiekaną cebulę, przyprawy. Gotujemy na małym ogniu cały dzień, co jakiś czas dolewając wodę. Najlepiej smakuje na drugi dzień. Podajemy z dużym kleksem śmietany.
Smażone pierogi z warzywami
Obwarzanki serowe
Dorsz w sosie pomidorowym
Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek
Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy
Jaglanka z daktylami i czekoladą.
ciastka z kozim serem
łosoś z risotto z selera i z cykorią
Zupa staropolska
Prowadzący:
Renata Reda