Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
W cyklu audycji "Ratujemy pszczoły" dowiedzieliśmy się już, jakie są rodzaje miodów. Nieważne czy wielokwiatowy, rzepakowy czy lipowy - każdy doskonale nadaje się do wykorzystania w kuchni. Sprawdza się jako dodatek do sałatek i surówek, możemy go dodać do napojów - lemoniad, herbaty czy kawy. Jest dobrym dodatkiem do ciasteczek, ciast i oczywiście nalewek.
Miody można dodać do sera, do przetworów mięsnych i oczywiście do pierników.
Warto przygotować własną granolę z miodem - przepis zdradza psychodietetyczka Anna Kuczkin.
Zmiany klimatu, niewłaściwe stosowanie środków ochrony roślin - to największe zagrożenia dla pszczół. Jakie problemy mają pszczelarze, a także jak sobie z nimi radzić?
Mamy czyste tereny, świeże powietrze, dlatego miody z regionu są wyjątkowe.
Poznajemy pracę pszczelarza.
Czym się różnią od siebie poszczególne rodzaje miodu i jaki wpływ mają na nasz organizm?
Prowadzący:
Adam Janczewski