Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.
W cyklu audycji "Ratujemy pszczoły" dowiedzieliśmy się już, jakie są rodzaje miodów. Wiemy, że są m.in. rzepakowe, lipowe, wielokwiatowe czy spadziowe. Miody można podzielić jeszcze inaczej - na te zza granicy, polskie, no i oczywiście podlaskie. Sprawdzamy, dlaczego warto wybierać te z naszego regionu.
Zmiany klimatu, niewłaściwe stosowanie środków ochrony roślin - to największe zagrożenia dla pszczół. Jakie problemy mają pszczelarze, a także jak sobie z nimi radzić?
Miód prawdza się jako dodatek do sałatek i surówek, możemy go dodać do napojów - lemoniad, herbaty czy kawy. Jest dobrym dodatkiem do ciasteczek, ciast i oczywiście nalewek.
Poznajemy pracę pszczelarza.
Czym się różnią od siebie poszczególne rodzaje miodu i jaki wpływ mają na nasz organizm?
Prowadzący:
Adam Janczewski