Soki z kiszonych buraków i kapusty - przepis Marka i Anny Sienkiewiczów z Czarnej Wsi Kościelnej

11 czerwca 2017

Soki z buraków i kapusty, fot. Renata Reda
Soki z buraków i kapusty, fot. Renata Reda



0:00
0:00
Soki z kiszonych buraków i kapusty - przepis Marka i Anny Sienkiewiczów z Czarnej Wsi Kościelnej | Pobierz plik.


Problemy z odsłuchem?

Częstym problemem przy wyświetlaniu playera jest używanie Adblocka.
Dłuższe dźwięki na niektórych wersjach przeglądarki Chrome są ucinane.

Są orzeźwiające i pełne witamin. Do picia soków z kiszonych buraków i kapusty namawiają Marek i Anna Sienkiewiczowie z Czarnej Wsi Kościelnej. W gościach u Anny i Marka Sienkiewiczów w Czarnej Wsi Kościelnej była Renata Reda.


Składniki:

Buraki 

Przyprawy

Łyżka soli na litr wody

Na 5 kg buraka - pół szklanki soku z kapusty

Przygotowanie:

Buraki trzeba obrać, umyć i pokroić w talarki. Następnie układamy je w naczyniu i przysypujemy przyprawami - czosnkiem, zielem angielskim, liśćmi laurowymi. Zasoloną wodą, z dodatkiem soku z kapusty, zalewamy buraki. Na 5 kg buraka dodajemy pół szklanki soku. Następnie odstawiamy sok w ciepłe miejsce na 5-6 dni.


Przeczytaj, zanim skomentujesz







Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek


Knysze z serem - przepis Barbary Łapińskiej ze Zwierek



Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy


Rosti ze schabem - przepis Artura Lenczewskiego z Choroszczy












 
 

Prowadzący:

Renata Reda



źródło: www.radio.bialystok.pl

Białystok FM 99,4 Łomża FM 87,9 Suwałki FM 98,6 Siemiatycze FM 104,1 Białowieża FM 89,4 178,352 MHz (k.5C) DAB+

Copyright © Polskie Radio Białystok